onsdag 17 augusti 2016

Världens godaste blåbärsmuffins

Bakade muffins med handplockade blåbär på jobbet förra veckan och de var de godaste blåbärsmuffinsen jag ätit. Tänkte därför dela med mig av detta supergoda recept. Ett tips är att ta ut de lite lite för tidigt då de är ännu godare när de är kladdiga i mitten. Sedan är det förstås valfritt om man vill blanda ner blåbären i smeten innan man klickar ut den i formar eller om man väljer att toppa med bären efteråt som vi gjorde.

12 stora / 24 små

Du behöver:
300g smör
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
1 dl mjölk
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3-4 dl blåbär
1 msk florsocker

Gör så här:
1. Vispa ihop rumsvarmt smör, strösocker och florsocker pösigt med elvisp.
2. Tillsätt ett ägg i taget medan du fortsätter att vispa. Rör i mjölken.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Vänd ner i smeten och vispa tills den är jämn.
4. Fördela i muffinsformar på en plåt. Fyll dem till en tredjedel (inte mer än halva formen) med smet och toppa med blåbären.
5. Grädda i 12-15 minuter i mitten av ugnen på 200 °C. Tiden kan variera lite beroende på hur stora muffins du gör.
6. När muffinsen fått en lätt gyllenbrun färg är de klara. Vill du ha de extra kladdiga så tar du ut dem när de svällt och precis innan de börjar bli brungräddade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

PS. Fråga för Bloglovin-byten :)